Els grups de joves Activa't donen a conèixer els seus projectes

Els grups de joves Activa't donen a conèixer els seus projectes

El propassat dilluns 23 de febrer al Centre Cívic Barceloneta (Barcelona) es va celebrar la presentació de projectes de transformació social a on hi van prendre part unes 60 persones: grups de joves, facilitadors/es i entitats convidades, les quals van facilitar propostes de millora i fins i tot possibles sinergies i col·laboracions per a donar impuls als projectes naixents. En aquesta jornada els diferents grups de joves van presentar els seus projectes dissenyats els darrers mesos en el si de les sessions de formació intensives i d’acompanyament.

Poc després de les 10 del matí, es van iniciar les presentacions esperades. Nervis i neguits abans de començar les exposicions, però amb moltes il·lussions i motivacions per fer visible la feina feta.

Primer van exposar el grup de la Ruta Garbi – La barraca 2.0, que formen part d’un projecte que neix amb l’objectiu de difondre i recaptar tota la informació possible dins del marc de l’activisme social. Inspirats en la Barraca en la qual va participar Garcia Lorca, distribueix documentació i tallers de diversos col·lectius socials autogestionats, alhora que visiten diferents llocs per conèixer les seves realitats.

A continuació, el grup de l’associació Romesco va presentar les seves propostes, objectius i activitats a realitzar. Aquest grup vol potenciar el desenvolupament integral de l’adolescent. (La persona és vista com un ésser complex, que es desenvolupa des de múltiples dimensions: intel·lectualment, emocionalment, físicament, expressivament, socialment.), i alhora potenciar l’adaptació, la qualitat de vida i el benestar emocional i social de les persones.

Seguidament, es va presentar el Cinturó Verd, projecte que té l’objectiu de promoure un model alternatiu que fomenti el consum responsable (a través de la cooperativa La Figuera ubicada a Santa Perpètua de Mogoda) i transport (a través del grup A Coop de Pedal ubicat a Sant Vicenç dels Horts) amb un funcionament delibaratiu i democràtic participatiu que alhora afavoreixi crear una xarxa intercooperativa de projectes amb objectius similars.

En quart lloc, el grup Projectat 2.0 va fer una proposta educativa dirigida a entitats que treballen amb infants, joves i amb adults. La seva filosofia es basa en la igualtat d’oportunitats entre dones i homes, així com promoure una educació basada en un sistema de relacions que afavoreixin la comunicació a través de les emocions i del llenguatge noviolent. Ofereixen tallers per promoure i fomentar les capacitats pròpies que tenen els/les individus des d’una perspectiva integrada sistèmica.

Finalment,  el grup de la revista Rauxa, va presentar la seva revista, la qual vol fer difusió de “bones pràctiques” o iniciatives innovadores que es duen a terme i funcionen. Volen ser altaveu d’iniciatives de transformació social i pel bé comú, alternatives al capitalisme i a la societat basada en la productivitat i màxim benefici com valors suprems. També ofereixen tallers, jornades tècniques, xerrades… amb una finalitat intel·lectual i creativa: aprendre noves maneres de fer per explicar-les i difondre-les.

1 (2)La jornada va continuar amb la sessió de marketplace a on les entitats convidades van poder escoltar més detingudament les necessitats i inquietuts dels diferents grups i van poder fer recomenacions i suggeriments per a la promoció dels projectes. La majoria de les entitats van facilitar idees, contactes, recursos, suports i oferiments per tal de donar un major impuls als projectes.

Després de la sessió de marketplace es va donar el tret de sortida per al procés participatiu per a la valoració dels projectes. En aquest procés hi estan participant els mateixos grups de joves i les entitats convidades i participants a la sessió de presentació de projectes. El recull de valoracions, millores, suports i oferiments ha de servir per reforçar i potenciar els projectes dissenyats fins el moment, permeten minimitzar els riscos i possibles errors i potenciant alhora les oportunitats i fortaleses que permetin adequar millor les accions previstes a realitzar en els propers mesos.

Us anirem informant dels propers passos!

Aquest projecte compta amb el recolzament financer del Programa de Ciutadania Activa del Mecanisme Financer de l’Espai Econòmic Europeu 2009-2014, canalitzat per la Plataforma d’ONG d’Acció Social.

Activa’t és una iniciativa liderada per Nova amb el recolzament dels socis estratègics: 

      
    
     

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *