De la formació a la transformació. Els grups Activa’t mostren el procés d’elaboració i resultats de les seves accions transformadores

De la formació a la transformació. Els grups Activa’t mostren el procés  d’elaboració i resultats de les seves accions transformadores

Aquest passat dijous 30 de juny es va celebrar la jornada de mostra de l’avenç de les accions transformadores Activa’t! dutes a terme  per participants del procés innovador d’activació social i personal iniciat el passat mes de febrer.

Prop de 30 persones van assistir a la jornada. Hi van prendre part els diferents grups de participants Activa’t, representants de la xarxa d’organitzacions d’Activa’t, membres de l’equip tècnic i de formació i d’altres organitzacions i col·lectius.  Previ a la mostra, Martí Olivella, president de Nova, va fer èmfasi en la importància de les accions realitzades pels diferents grups com a motors de transformació social, tal com ho estan fet altres projectes vinculats a Nova com l’Eurocat, Estat de Pau i Parlament Ciutadà que incideixen en aspectes estructurals com l’economia, la seguretat i la transparència i participació.  

Seguidament, tres grups van mostrar el seu procés d’elaboració, objectius, estratègies, mètodes i accions realitzades  entre els mesos de maig i juny:

El grup Espais creatius de trobada intercultural i intercanvi lingüístic (format per Glòria Jalón, Carmela Prats i Mar Abrines) a petició d’una demanda del PDC Poble Sec (fomentar la interacció entre dones de diferents cultures per afavorir la convivència i cohesió social) va presentar una diagnosi participativa realitzada amb diferents entitats que tenen en contacte amb dones d’altres cultures i les accions a desenvolupar per fomentar la interacció (intercanvi lingüístic a través de l’art com ara un curt-fòrum).  El grup va valorar positivament l’oportunitat de fer una acció aterrada al territori amb suport del PDC Poble Sec.foto2 30j

En el mateix barri del Poble Sec, Vero Asensio, va presentar la  Recerca en coeducació, a on va presentar la necessitat de treballar la coeducació en el barri i la seva proposta metodològica per a estudiar les necessitats i motivacions per part d’AMPAs i equip de professorat per implementar accions de coeducació en el seu centre. Cal destacar que en el curs 2017-2018 des del districte es vol impulsar accions en aquesta línia.

Amb visió glocal (pensant globalment i actuant localment), el grup NO t’aTTIPis (Anna Robles, Maria del Mar Badenas, Joaquim Besora i Marta García) va presentar una proposta per a promoure la transformació social a través de la creació d’un grup d’aprenentatge que prenia part en un concurs en un grup de facebook. La idea era promoure i premiar els canvis i els compromisos en els hàbits de consum que tinguessin un impacte positiu en la sobirania alimentària i alhora actuessin sobre els efectes globals del TTIP. El grup va admetre que va ser un procés d’aprenentatge molt enriquidor sobre la temàtica i les eines telemàtiques emprades.

Per altra banda, també es va presentar l’acció conjunta Activa’t del Banc del temps,  acció en la qual hi va participar tot el grup Activa’t el 4 de juny a on es va suscitar interès i reflexió sobre altres formes de relacions socials i d’econono tattipismia de proximitat.

La jornada va cloure amb un pica-pica on les entitats convidades van poder  interactuar més detingudament amb els grups de participants, escoltant les seves inquietuds i alhora compartint idees, suggeriment, etc.

Tanquem aquest curs, però, ja estem preparant el nou curs de setembre, per tant, us convidem a prendre-hi part:

Més informació a: www.activat.org
Preinscripcions fins el 31 de juliol: http://goo.gl/hykhd5

Bon estiu!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *